Psykiatrin är sjuk och behöver vård!

Psykiatrin är sjuk och behöver vård!
Det är de som vi trodde skulle hjälpa oss som borde sova dåligt. Bild: pixabay.com

Jag tycker att vi vänder på allt. Vänder på hela systemet. Framförallt vänder på synen på oss patienter. Det är psykiatrin som är sjuk och behöver vård! Vi som kämpar med vår psykisk ohälsa är de starka! Vi stöttar varandra samtidigt som vi kämpar med vårt eget. Vi känner för andra. Andras lidande gör ont i oss, för vi har själva varit där, och vill inte att någon annan ska behöva uppleva det.

Psykiatrin borde sova dåligt inte vi

Det är läkarna med sin makt, status och ointresse som är problemet. Det är de som vi trodde skulle hjälpa oss som är problemet. De bemöter oss utan medkänsla eller förståelse. Ändå är det vi som sover dåligt om nätterna. Det är de som vi trodde skulle hjälpa oss som borde sova dåligt. För det är vi som kämpar varje dag, medan de saknar allt det vi har.

Jag är känslig som person, men jag tycker inte att man ska behöva vara en tuff och hård person för att klara av att besöka psykiatrin och riskera att bemötas illa och kränkande. Många patienter är känsliga, vilket inte är så konstigt eftersom vi är patienter i just psykiatrin! Det är inte så lätt att orka vara stark och föra sin talan när man redan mår dåligt. Ska det vara så svårt för psykiatrin att fatta?!

Skribent: Anna Nyström
info[@]equalsthlm.se
070-7972029

Mer att läsa…
Den svenska ”moderna” psykiatrin – en tolkningsfråga
Tystnadskulturen föder och göder överhetssamhället

Relaterade artiklar

Equals nyhetsbrev

Prenumerera på Equals nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden med intressanta artiklar, krönikor och mycket mer.

Equals öppettider

QvinnoQraft

Måndag -Fredag 10.00 – 17.00
Kontakt
070-792 41 78
qvinnoqraft[@]equalsthlm.se

Råd § Stöd

Vi svarar på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig!

Ring! 070-797 20 29
Telefontider: 12:00 – 17:00
Mejla! info[@]equalsthlm.se

Kolla in vår guide:
Hävda dina sociala rättigheter

Besöksadress
Grindsgatan 37, Stockholm Södermalm

Ring! 070-797 20 29 - Mejla! info(@)equalsthlm.se

Vi svara på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig! Telefontider: 12:00 – 17:00.
Råd & stöd