Moderaterna – partiet som hatar fattiglappar

Moderaterna - partiet som hatar fattiglappar.
För dryga 4 000 kronor i månaden ska nu alla lata, slöa, äckliga socialbidragstagare få lära sig att arbeta och göra rätt för sig. Foto: Equal

Moderater hatar bidragstagare. Åtminstone så länge bidragstagarna inte är stora företag som går med mångmiljarder i vinst och får lite vinsttapp pga corona. Eller bor i flådiga villor i Djursholm och får RUT-bidrag. Moderaterna kallar det gärna för avdrag istället eftersom det är mycket finare i deras värld, men det är ju ett bidrag. Ett bidrag så att rika hushåll kan få ett ännu bekvämare liv än vad de redan har. Och det är vi andra, fattiglapparna, som får betala för det. Vi ska trånande och suktande arbeta ännu hårdare än vi redan gör för att bli lika rika som fina familjen i RUT-villan.

Kanske är det mer korrekt att säga att moderater hatar fattiglappar som går på bidrag? Det är något av ett karaktärsdrag för det partiet – att hata fattiga, att jaga fattiga, att utradera fattiga. Oavsett gamla moderater eller nya moderater är man ständigt på jakt efter fattiglapparna som inte har vett nog att bli lika rika och duktiga som alla moderater. Ta dig i kragen! Skärpning, annars blir det bältning, är budskapet.

Moderaterna hejar på tvångsarbete i Växjö

Det senaste i raden av hatbudskap mot fattiglapparna kommer från Växjö. Där har de lokala moderaterna ivrigt påhejade av moderaterna ekonomiskpolitiska talesperson på riksplanet infört tvångsarbete på heltid för att få försörjningsstöd. Detta vill de nu sprida till resten av landet.

För dryga 4 000 kronor i månaden ska nu alla lata, slöa, äckliga socialbidragstagare få lära sig att arbeta och göra rätt för sig. 1000 kr/veckan uppdelat på 40 timmar leder till en timlön på cirka 25 kronor. Det är ungefär samma lönenivå som personer utsatta för trafficking och människohandel hamnar på. Är det detta som ska leda människor bort ur fattigdom och bidragsberoende? Skillnaden är tydligen inte så stor mellan exploaterande kriminella nätverk och exploaterande fattliglappshatande moderater.

Lata, slöa och en bristande karaktär

Förslaget visar också på hur moderater ser på personer som har försörjningsstöd. Alla kan egentligen arbeta, de är bara för slöa. Problemen handlar om bristande karaktär hos individerna mer än om underliggande sjukdom, utförsäkring, personliga svårigheter, brister i utbildning, en arbetsmarknad som är stadd i förändring och där man måste ha utbildning för att överhuvudtaget få ett jobb.

Moderater hatar bidragstagare – samtidigt som partiet tar emot hundratals miljoner i statliga och kommunala bidrag. Varför hatar man inte sig själv lika mycket som man hatar fattiglappar? Nej, gör rätt för dig, Elisabeth Svantesson, var ideologiskt konsekvent. Tacka nej till bidrag och sätt dig själv i arbete för 25 kronor i timmen. Återkom sedan efter ett år om ditt förslag ligger fast.

Skribent Per Sternbeck
info[@]equalsthlm.se
070-7972029

Ett svar

 1. Mycket bra artikel och analys
  Ja nu står bidragen som spön i backen: Robert Wells, Kungliga operan, SAS m.fl. är med och delar på kakan. Till det kommer ett stort antal bolagiserade idrottsföreningar som sedan länge har slutat med alla former av ungdomsverksamhet och breddidrott men som nu tar emot miljonbelopp för att betala ut i spelarlöner som under en månad vida överstiger vad fattiglappen får i försörjningsstöd under ett år.
  Företag med F-skattsedel som har tappat i omsättning med minst 30% får också bidrag men det är bara upp till högst 150 miljoner per företag så det kanske anses negligerbart?
  Det verkar ta mig fan som om Equals kampanja om att leva på sina bidrag har fått genomslagskraft i varje fall vad det gäller Robert Wells och hans gelikar.

  Hans Johansson
  Pensionär med 9760 kronor att leva av varje månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Equals nyhetsbrev

Prenumerera på Equals nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden med intressanta artiklar, krönikor och mycket mer.

Equals öppettider

QvinnoQraft

Måndag -Fredag 10.00 – 17.00
Kontakt
070-792 41 78
qvinnoqraft[@]equalsthlm.se

Råd § Stöd

Vi svarar på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig!

Ring! 070-797 20 29
Telefontider: 12:00 – 17:00
Mejla! info[@]equalsthlm.se

Kolla in vår guide:
Hävda dina sociala rättigheter

Besöksadress
Grindsgatan 37, Stockholm Södermalm

Ring! 070-797 20 29 - Mejla! info(@)equalsthlm.se

Vi svara på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig! Telefontider: 12:00 – 17:00.
Råd & stöd