Sysselsättningstvång råder redan –fast det vet inte politiska broilers som ni om!

Tuppar ger sig på de längst ner i hackordningen!

Den nationalkonservativa svenska regeringen blåser, helt förväntat till storms mot ”bidragstagare”. På ett mycket utstuderat sätt lyckas man få ”bidragstagarna” att framstå som både lata och som invandrare. ”Hög migration i kombination med bristande integration har resulterat i ett stort utanförskap.”, skriver ledartupparna Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson i en debattartikel som publicerades i Expressen den 25 mars.

”Arbetslöshet är i dag den i särklass vanligaste orsaken till mottagande av ekonomiskt bistånd.” ”Genom att införa krav på heltidssysselsättning för att fullt arbetsföra personer ska ha rätt till ekonomiskt bistånd kan vi bryta isolering, förbättra hälsa och främja integration, …”
Så skriver de bägge förnumstiga herrarna som aldrig gjort annat än ”arbetat” med politik i hela sitt liv. Oftast, för att inte säga alltid, har deras höga löner betalats med bidrag från det offentliga. De har varit bidragsfinansierade för att tycka saker i årtionden.  Men deras bidrag är tydligen fina.

De har aldrig suttit i skiten. De har aldrig blivit av med jobbet. De har aldrig befunnit sig i en sådan situation att den enda möjliga utvägen är att gå till soc med allt vad det innebär av främmande personer som tränger sig in i ditt liv, med frågor som du måste svara på vare sig du vill eller inte med kontoutdrag och redogörelser in på öresnivå för vad du handlar och inte, med krav på att sälja allt du äger som är värt någonting. Med krav på att du ska söka jobb på heltid, söka bostad på heltid. Nu kommer alltså förslag från dessa två välkammade tuppar att man utöver detta, ska arbeta heltid. Och dessutom skriver de att det är bra för hälsan… Man tar sig för pannan!

Konservativa regeringar har en lång och låg historia av att ge sig på folk i arbetslöshet med förnedrande insatser. Minns bara ”jobbfabrikerna” i Fas 3-eländet under den förra borgerliga regeringen där människor hölls ”sysselsatta” med att måla stolar, om och om igen. Detta med samma falska omsorgs-argumentation dessa bägge gunstiga junkrar redogör för i sin debattartikel.

Det var nog fler personer som går på ekonomiskt bistånd som röstade på Sverigedemokraterna än som röstade på Moderaterna. Sverigedemokraterna som säger sig vara denna regerings sociala samvete. Det ”sociala samvetet” ger sig nu på människor med ekonomiskt bistånd under den falska förespeglingen att alla dessa personer är nykomna invandrare. Vilken jävla bullshit! Det finns hur många svenska infödingar som helst, och andra, som går på ekonomiskt bistånd och har gjort det i hur många år som helst. Detta är människor som borde ha sjukersättning, eftersom de av olika skäl aldrig kommer att kunna arbeta igen. I stället håller man kvar dem i det förnedrande system ekonomiskt bistånd innebär. Nu vill M och SD göra det ännu mer förnedrande.

I den pågående konservativa tuppfäktningen om vem som är mest hård i ”hårdare tag”-tävlingen får mjuka frågor vika undan. Utredningen om aktivitetsplikt får ändrat uppdrag med syfte att se till att alla som kan också ska delta i insatser på heltid för att ha rätt till bidrag. Man lägger ner utredningen som skulle göra det svårare för kommuner att praktisera social dumpning. För att ta två exempel. Bakom det hela ligger tankar och idéer som ytterst handlar om förakt för svaghet.

Skribent Per Sternbeck
070-797 20 29
info@equalsthlm.se

Läs också…

Ett svar

  1. Jag håller med “tupparna” om att en stor del av problematiken ligger i misslyckad integrering: det går nämligen inte att integrera fattiga med rika samtidigt som man konserverar och fördjupar ojämlikheterna.
    Fattigdom skall bekämpas och det gör man via ett jämlikt samhälle inte genom ökade klyftor, tvång och kontroll.
    Jag upplever “tupparnas” resonemang som kompensatoriskt, är det månne potensen som sviker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Equals nyhetsbrev

Prenumerera på Equals nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden med intressanta artiklar, krönikor och mycket mer.

Equals öppettider

QvinnoQraft

Måndag -Fredag 10.00 – 17.00
Kontakt
070-792 41 78
qvinnoqraft[@]equalsthlm.se

Råd § Stöd

Vi svarar på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig!

Ring! 070-797 20 29
Telefontider: 12:00 – 17:00
Mejla! info[@]equalsthlm.se

Kolla in vår guide:
Hävda dina sociala rättigheter

Besöksadress
Grindsgatan 37, Stockholm Södermalm

Ring! 070-797 20 29 - Mejla! info(@)equalsthlm.se

Vi svara på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig! Telefontider: 12:00 – 17:00.
Råd & stöd