På fredag vräker Strängnäs kommun en utsatt kvinna

Kvinna blir vräkt, tittar ut genom ett fönster.
Hemlösheten i Strängnäs har ökat dramatiskt de senaste åren. Kommunen ger avslag på försörjningsstöd till utsatta personer som sedan inte kan betala sina hyror och vräks. Foto: AdobeStock.com

Vi har tidigare skrivit om hemlöshet i Strängnäs kommun. På fredag vräker Strängnäs kommun en utsatt kvinna genom att Kronofogden verkställer avhysningen. Kvinnan ”erbjöds” en annan lägenhet i Strängnäs men har fått avslag på hyreskostnad på den nya lägenheten och på flyttkostnader.

Hemlösheten i Strängnäs har ökat dramatiskt de senaste åren. Kommunen ger avslag på försörjningsstöd till utsatta personer som sedan inte kan betala sina hyror och vräks. Vi har haft kontakt med och skrivit en artikel om en kvinna som inte fått försörjningsstöd under lång tid. Och nu har det lett fram till att hon vräks.

Kvinnan ”erbjöds” en annan lägenhet utan besittningsrätt men får inte bidrag till hyran

Strängnäs sa till kvinnan att hon kunde få en annan lägenhet i Strängnäs på ett tidsbegränsat kontrakt utan besittningsrätt fram till november 2023. När hon ansökte om försörjningsstöd till hyran fick hon däremot avslag. Kommunen krävde bland annat underlag i form av hyresavtal och hyresavier. Kommunen har dock behållit hyresavtalet själva då den måste prövas i hyresnämnden. Kvinnan har aldrig fått en kopia. Så här säger hon själv:

”Det är helt absurt. Kommunen har allt underlag men kräver ändå mig på detta trots att de aldrig gett mig hyresavtalet. Det är samma problem jag haft under ett års tid då kommunen vägrat ge mig hyresavier till lägenheten jag nu vräks från, och då har jag fått avslag på försörjningsstöd pga att jag inte lämnat in underlag. Kommunen har räknat ut hur de ska bli av med mig och flera andra som de gjort hemlösa.”

Skribent: Dennis Aberos
info[@]equalsthlm.se
070-7972029

Läs också…

Hävda dina sociala rättigheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Equals nyhetsbrev

Prenumerera på Equals nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden med intressanta artiklar, krönikor och mycket mer.

Equals öppettider

QvinnoQraft

Måndag -Fredag 10.00 – 17.00
Kontakt
070-792 41 78
qvinnoqraft[@]equalsthlm.se

Råd § Stöd

Vi svarar på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig!

Ring! 070-797 20 29
Telefontider: 12:00 – 17:00
Mejla! info[@]equalsthlm.se

Kolla in vår guide:
Hävda dina sociala rättigheter

Besöksadress
Grindsgatan 37, Stockholm Södermalm

Ring! 070-797 20 29 - Mejla! info(@)equalsthlm.se

Vi svara på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig! Telefontider: 12:00 – 17:00.
Råd & stöd