Legalisering av droger

Foto: Africa Studio

Det går en våg av legalisering av marijuana över världen. Enligt förespråkarna ska en legalisering lösa en rad problem och ge, bland annat, en minskad kriminalitet och minskade intäkter för den organiserade brottsligheten.

Legalisering?

I Sverige befinner vi oss i det andra hörnet med en ganska hård nolltoleranspolitik mot personer som använder narkotika. I podden diskuterar vi olika aspekter av legalisering och ingen är direkt förtjust över fenomenet i ett socialpolitiskt eller för den delen, samhällspolitiskt perspektiv. För visst är det så att många som röker på hellre gör det än engagerar sig politiskt för att förändra samhället.

För att göra en parafras på Karl Marx: “Marijuana är ett opium för folket” .
Lyssna på podden, vad tycker du?

Relaterade artiklar

Equals nyhetsbrev

Prenumerera på Equals nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden med intressanta artiklar, krönikor och mycket mer.

Equals öppettider

QvinnoQraft

Måndag -Fredag 10.00 – 17.00
Kontakt
070-792 41 78
qvinnoqraft[@]equalsthlm.se

Råd § Stöd

Vi svarar på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig!

Ring! 070-797 20 29
Telefontider: 12:00 – 17:00
Mejla! info[@]equalsthlm.se

Kolla in vår guide:
Hävda dina sociala rättigheter

Besöksadress
Grindsgatan 37, Stockholm Södermalm

Ring! 070-797 20 29 - Mejla! info(@)equalsthlm.se

Vi svara på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig! Telefontider: 12:00 – 17:00.
Råd & stöd