Katarina misshandlad och våldtagen i sin lägenhet – blir avhyst av soc Skarpnäck för att hon störde!

misshandla och våldtagen
Katarina hölls fången och blev våldtagen, misshandlad i en veckas tid. Idag 30/8 blir hon vräkt pga att hon störde grannarna. Foto: AungMyo (AdobeStock.com)

Idag den 31 augusti avhyste kronofogden Katarina* från hennes träningslägenhet i Skarpnäck. Anledningen är att hon störde grannarna när hon under en veckas tid hölls fången där av en psykopat som våldtog och misshandlade henne. Katarina blir avhyst ut till akut hemlöshet av vuxenenheten på stadsdelen Skarpnäck som nekar henne insatser trots att hon enligt relationsvåldsteamet uppnår nivån ”allvarlig fara råder” i förhållande till sin expartner.

För drygt 1 år sedan hölls Katarina fången i sin egen lägenhet i Skarpnäck av en man som misshandlade och våldtog henne under tortyrlika former. Efter en vecka började hennes anhöriga ana oråd. De kontaktade polisen som med insatsstyrkan bröt sig in i lägenheten.

Om man ens kan kalla det de gör för socialt arbete så är det ett väldigt dåligt socialt arbete

Fånge, misshandlad, våldtagen men soc väljer grannarnas linje

Man hade ju kunnat tro att socialtjänsten i en sådan här situation gick in med omfattande stödinsatser för en brottsutsatt traumatiserad kvinna. Istället upprättades en störningsanmälan på Katarina. Hon hade genom händelserna tydligen stört sina grannar. Socialtjänsten startade en utredning på störningen och denna låg sedan till grund för ett beslut om att Katarina skulle vräkas. Idag den 31 augusti blev hon avhyst av kronofogden ut i akut hemlöshet.

Vuxenenheten vägrar att ge Katarina någon insats och ställer henne nu på gatan trots att ”allvarlig fara råder”. Jasmine Monmorgsdotter från Equal fungerar som socialt ombud för Katarina:
– Jag förstår inte vad Vuxenenheten Skarpnäck håller på med. Om man ens kan kalla det de gör för socialt arbete så är det ett väldigt dåligt socialt arbete, som lämnar en svårt hotad, våldtagen, våldsutsatt, traumatiserad kvinna i akut hemlöshet utan att erbjuda något stöd eller utväg.

*Katarina heter egentligen något annat.

För mer information kontakta:
Jasmine Monmorgsdotter, 0764-049897
jasmine.qq@equalsthlm.se

Skribent: Per Sternbeck
info[@]equalsthlm.se
070-7972029

Ett svar

 1. Den bistra verkligheten överträffar återigen dikten.
  Så jävla galet, så jävla fel. Nej detta är verkligen INTE
  socialt arbete det är fascism, dumhet och flathet i en förödande
  kombination. Heder åt Jasmine som engagerar sig i detta utifrån
  ett klient och brottsofferperspektiv, det är socialt arbete.
  Hans Johansson
  f.d. socialarbetare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Equals nyhetsbrev

Prenumerera på Equals nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden med intressanta artiklar, krönikor och mycket mer.

Equals öppettider

QvinnoQraft

Måndag -Fredag 10.00 – 17.00
Kontakt
070-792 41 78
qvinnoqraft[@]equalsthlm.se

Råd § Stöd

Vi svarar på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig!

Ring! 070-797 20 29
Telefontider: 12:00 – 17:00
Mejla! info[@]equalsthlm.se

Kolla in vår guide:
Hävda dina sociala rättigheter

Besöksadress
Grindsgatan 37, Stockholm Södermalm

Ring! 070-797 20 29 - Mejla! info(@)equalsthlm.se

Vi svara på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig! Telefontider: 12:00 – 17:00.
Råd & stöd