Intervju med Peter C. Gøtzsche

Peter Gøtzsche

Peter Gøtzsche har skrivit två mycket kritiska böcker om läkemedelsindustrin och den moderna diagnos- och läkemedelsinriktade psykiatrin.

Han beskriver hur de två olika systemen, en kommersiell bransch med vinstintresse och en bransch som borde ha allmänhetens och patientens bästa för ögonen, psykiatri, har växt samman och presenterar friserade forskningsresultat som vetenskaplig fakta samt diagnoser som är så vida att även friska personer kan få dem. Resultatet är stora vinster för industrin, höga arvoden och personlig vinning för vissa tongivande psykiatriker och en starkt ökad psykisk ohälsa för allmänheten.

Relaterade artiklar

Equals nyhetsbrev

Prenumerera på Equals nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden med intressanta artiklar, krönikor och mycket mer.

Equals öppettider

QvinnoQraft

Måndag -Fredag 10.00 – 17.00
Kontakt
070-792 41 78
qvinnoqraft[@]equalsthlm.se

Råd § Stöd

Vi svarar på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig!

Ring! 070-797 20 29
Telefontider: 12:00 – 17:00
Mejla! info[@]equalsthlm.se

Kolla in vår guide:
Hävda dina sociala rättigheter

Besöksadress
Grindsgatan 37, Stockholm Södermalm

Ring! 070-797 20 29 - Mejla! info(@)equalsthlm.se

Vi svara på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig! Telefontider: 12:00 – 17:00.
Råd & stöd