Idag vräks autistiska Tim av Österåkers kommun – vart tar han vägen?

Vi har tidigare skrivit om 28-årige Tim Engström som bott på ett LSS-boende under hela sitt vuxna liv. Idag vräks Tim av Österåkers kommun och det finns ingen planering om vart han ska ta vägen. Equal tycker att det här är ett av de sämsta besluten vi någonsin sett och vi är mycket oroliga.

Alla hade in i det sista hoppats på att Österåker kommun skulle ta sitt förnuft till fånga och stoppa vräkningen, men så har inte skett. Tims mor berättar:

-Tim är helt knäckt och har inte ens klarat av att packa. Vi har inte hört något mer från kommunen än det brev som kom om att nycklar ska lämnas in senast innan kommunen stänger. Sen om de kommer hit direkt kl 17 eller på onsdagsmorgonen vet jag inte. Det finns ingen som helst planering och jag vet inte vart Tim ska ta vägen.

Tim har bott i familjehem och LSS-boende nästan hela sitt liv

Tim har en svår psykiatrisk funktionsnedsättning och har haft kontakt med psykiatrin sedan han var fyra år. Sedan han var barn har han alltid haft någon form av placering – först familjehem sedan LSS-boende. Han klarar inte sköta sitt hem själv och har haft omfattande hjälp av sin mor och morfar.

Stora illaluktande sår på kroppen

Tim har också en sjukdom som ger stora illaluktande sår på kroppen som han inte förmår att sköta om själv. Vad ska han ta sig till när han inte ens har ett hem att bo i och ett badrum för att tvätta sig i?Österåker kommun har Sveriges lägsta skatt, vilket säkert gläder den styrande majoriteten bestående av M, L, C och KD. Men det sker på bekostnad av personer som Tim som inte får den hjälp de behöver.

Skribent Dennis Aberos
070-797 20 29
info@equalsthlm.se

Läs också…

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Equals nyhetsbrev

Prenumerera på Equals nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden med intressanta artiklar, krönikor och mycket mer.

Equals öppettider

QvinnoQraft

Måndag -Fredag 10.00 – 17.00
Kontakt
070-792 41 78
qvinnoqraft[@]equalsthlm.se

Råd § Stöd

Vi svarar på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig!

Ring! 070-797 20 29
Telefontider: 12:00 – 17:00
Mejla! info[@]equalsthlm.se

Kolla in vår guide:
Hävda dina sociala rättigheter

Besöksadress
Grindsgatan 37, Stockholm Södermalm

Ring! 070-797 20 29 - Mejla! info(@)equalsthlm.se

Vi svara på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig! Telefontider: 12:00 – 17:00.
Råd & stöd