Benjamin Dousa – de fattigas fiende nummer 1

Benjamin Dousa - de fattigas fiende nummer 1
Om man ska jaga bidragsberoende och felaktiga utbetalningar kanske man istället ska jaga Dousa. Foto: Pressbild MUF Benjamin Dousa Foto: Pengar, Taco AdobeStock.com

Benjamin Dousa, MUF, vill att bidragstagare ska få matcheckar för att omöjliggöra ”lyxkonsumtion”. Själv plockar han ut 48 000/mån i bidragsbaserad lön.

Moderater, varken den nya eller gamla sorten, brukar inte vara intresserade av jämlikhet. Tvärtom var de det parti som in i det längsta höll emot beträffande allmän rösträtt och den strävan efter att bygga ett jämlikt samhälle som präglade eftertiden. Man har hållit den fanan högt ända in i nutiden och ägnat mycket av sin politiska kraft att hålla skatter för de allra rikaste på fortsatt låg nivå och att stegvis sänka skatterna för de välfungerande. De som har problem, som av olika anledningar inte passar in i moderaternas överhetssamhälle ska straffas för det genom sänkta pensioner, sänkta nivåer i sjukpenning och sänkta bidrag. Kortfattat innebär moderat politik: ”Åt den som har skall vara givet och den som inte har, skiter vi på och ner”.

Till denna stolta moderata tradition, att sparka på dem som redan ligger, sällar sig nu tacomannen Benjamin Dousa, ordförande Moderata Ungdomsförbundet och ordförande i Kista Rinkebys stadsdelsnämnd. Han har nu för MUFs räkning, lagt ett förslag till den moderata partistämman att försörjningsstödet ska betalas ut i form av matcheckar eftersom det annars används till ”lyxkonsumtion”. Beviset för att försörjningsstöd används till lyxkonsumtion är som vanligt när det gäller moderat socialpolitik anekdotisk bevisföring. Man letar upp ett upprörande fall som sticker ut och vill få alla att tro att detta är normen. Ren bullshit med andra ord. Försörjningsstödet innebär i Stockholm att en ensamstående som beviljas riksnorm plus SL-kort får cirka 4 300 i månaden plus hyran betald. Vilken jävla lyxkonsumtion får man för det?

Vi vill påminna om vår kampanj vi hade förra sommaren
“Bidrag vs Avdrag”

https://www.facebook.com/equalsthlm.se/videos/1828484527215681/

Om man ska jaga bidragsberoende och felaktiga utbetalningar kanske man istället ska jaga Dousa. Han får varje månad ut 48 000 kronor i bidrag i form av lön från ett helt igenom bidragsberoende MUF.
”det tycker jag är rimligt”, säger Benjamin Dousa till Nyheter24.
Utöver detta plockar han ut ett bidrag från offentliga medel i form av ersättning för sin verksamhet som ordförande i Kista-Rinkeby stadsdelsnämnd. Men detta extrema och giriga bidragsberoende som verkligen ger utrymme för lyxkonsumtion har Benjamin Dousa inget emot, eller åsikter om.

Benjamin Dousa, de fattigas fiender nummer 1, borde tvingas plocka ut sina bidrag i form av matkuponger så att vi vet att de inte går till lyxkonsumtion. Kanske kan han få en kupong för att köpa tacos? Men kuponger på Systembolaget blir det inte tal om för en så bidragsberoende person. För frihet är ju bara till för dem som tjänar riktiga pengar – inte de som lever på bidrag.

I Aftonbladet…
Muf:s krav – ersätt pengar med matcheckar

Skribent: Per Sternbeck
info[@]equalsthlm.se
070-7972029

Relaterade artiklar

Equals nyhetsbrev

Prenumerera på Equals nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden med intressanta artiklar, krönikor och mycket mer.

Equals öppettider

QvinnoQraft

Måndag -Fredag 10.00 – 17.00
Kontakt
070-792 41 78
qvinnoqraft[@]equalsthlm.se

Råd § Stöd

Vi svarar på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig!

Ring! 070-797 20 29
Telefontider: 12:00 – 17:00
Mejla! info[@]equalsthlm.se

Kolla in vår guide:
Hävda dina sociala rättigheter

Besöksadress
Grindsgatan 37, Stockholm Södermalm

Ring! 070-797 20 29 - Mejla! info(@)equalsthlm.se

Vi svara på frågor om psykisk ohälsa, beroende och läkemedel. Eller om du har problem med soc, sjukvård eller andra myndigheter. Hör av dig! Telefontider: 12:00 – 17:00.
Råd & stöd